Braboteam goes Belgium: Hautrage

Geplaatst op: 9 maart 2014

Hautrage de eerste enduro in België was gelijk een hele echte. Door de vele regenval in de voorafgaande dagen super zwaar met veel modder en sleuven.
De dag zelf was het schitterend weer en gingen we met 7 rijders in diverse klassen van start. Ruud Bellemakers was onze steun en toeverlaat op de TC, une dikke mercie daarvoor.
Per ronde waren er twee proeven af te leggen, de eerste was een afwisselende proef met kruip/sluip door, extreem en snelle stukken.
Daarna volgde er een lange route van 95 min om vervolgens bij proef twee uit te komen. Deze vond plaats in een zand afgraving met veel hoogte verschil,en door de slechte omstandigheden was het iedere keer weer een gevecht om de finish te halen.
Na drie rondjes met een totaal tijd van 6.15 uur zat het er voor de meesten van ons weer op. Johnny mocht nog 1,5 uur extra door bikkelen.
In de N3 klasse lag Dre Wouters lange tijd op winst maar in de laatste proef verslikte hij zich zelf een beetje en reed muurvast in een moddergat. Mike was zo vriendelijk om te stoppen en hem eruit te helpen.
Hierdoor werden ze geen 1ste en 3de maar 8 en 11.
Bij de junioren reed Adrianus v Poppel steady naar een negende plek. Bij de Experten reden Cees en Theo naar plaats drie en acht. Johnny kon de laatste twee proeven niet afmaken en kwam zodoende niet voor in de uitslag.
De eerst volgende BK enduro is op 23 maart in Vellereilles-les-Brayeux.