Braboteam behaalt mooie resultaten tijdens Enduro Eindhoven

Geplaatst op: 24 februari 2014

Afgelopen zaterdag heeft het Braboteam met  13 rijders deelgenomen aan de eerste wedstrijd  van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Enduro. Start en finish van deze wedstrijd in Eindhoven vonden plaats op de Landsard nabij het vliegveld.  Het weer was goed, ondanks  dat het voor de wedstrijd ijzig koud was en er nog wat regen viel. Vanaf het moment dat rijders vertrokken richting eerste proef was het droog.

De eerste proef was op een maisveld aan de Wintelresedijk waar een ronde was uitgezet waarin de rijders zich goed op uit konden leven. De tweede proef vond plaats op en rond het motorcircuit in Oirschot. Hier was nagenoeg elke vierkante meter gebruikt voor de proef. Men had  een brug over een sloot gemaakt waarin de bomen in de rijrichting lagen en daar  had menig rijder moeite mee. Een andere hindernis bestond uit  4 obstakels  waar overheen gereden moest worden.  Een aantal  rijders sprongen deze hindernis in 2 sprongen , spectaculair maar risicovol.

De derde proef vond plaats op en rond het motorcross circuit met  als aanvulling het extreme enduro parcous. Het motorcross circuit en de paden daarom omheen waren goed te doen, het extreem enduro parcours is en blijft voor vele rijders een grote hindernis. Zolang de motor maar blijft rollen gaat het goed, komt men stil te staan of valt men dan geeft dit problemen maar soms ook vervelende blessures.  Het Braboteam behaalde in deze wedstrijd mooie resultaten.  Een 3e plaats voor Johnny Bosmans in de E3 (inters) klasse, een 1e plaats voor ons nieuwe lid Rob Lauwers in de N3 (nationale) klasse. In de N2 klasse reden Jos van Dal en Robert Dirks naar een mooie  4e en 5e plek.

John Roestenburg en Jan Daris die dit jaar zijn overgestapt van de jeugd enduro naar de ONK enduro behaalden daar een mooie 3e en 4e plaats, daar gaan we nog meer van horen. In de vijftig plus klasse reed Theo van Lierop naar de 6e plaats. Helaas is Frans Daris in het extreem gedeelte ten val gekomen en is  tot aan het naseizoen uitgeschakeld.  Frans langs deze weg van harte beterschap beterschap gewenst.

Bij de daglicenties  werd deelgenomen door Laurens Verhees, Cees Siemons, Mike Jansen en Luuk de Haas. Deze zaten ook nog eens in dezelfde minuut  en konden hierdoor elkaar mooi opjagen. Hierdoor behaalde  Laurens Verhees een mooie 3e plaats bij de daglicenties. Onze gastrijders Marco van Geel en Dirk Boerboom behaalden in de NV40 klasse een 15e en 19e plaats, Dirk Verkuijlen is helaas met mechanisch defect uitgevallen.

Zondag 2 maart gaan enkele van onze rijders deelnemen aan de Enduro in Hautrage (België)in het kader van het Belgisch kampioenschap. De volgende ONK wedstrijd vindt plaats op 8 maart in Holten.