Terug en vooruitblik met Johnny Bosmans

Geplaatst op: 8 februari 2014

Kort voor het nieuwe Enduro seizoen blikken we in een kort gesprek terug naar vorig jaar met Johnny Bosmans en komt ook 2014 ter sprake.
Johnny over seizoen 2013:
Het jaar 2013, 1e seizoen inters, begon voor mij heel slecht met in januari een ontwrichte schouder tijdens een trainingsrit, hierdoor miste ik meteen de eerste ONK in Enter. Gelukkig kon ik de twee volgende wedstrijden in Veldhoven en Holten wel meerijden met weinig motortraining en wist ik twee keer 6e te worden in de E2 klasse. Gezien het schrapresultaat kon het nog een mooi najaar worden want het tweede deel van het ONK startte pas in oktober.

Net na de wedstrijd in Holten reed ik mee met het besneeuwde BK in Warnant, wederom een flinke tegenslag want door een valpartij schoot mijn andere schouder uit de kom en alweer mocht ik een paar weken niet rijden.
Begin april zijn we met heel het Braboteam een week gaan rijden in Spanje en dat viel niet tegen, ondanks dat ik nog wat last van mijn schouder had. Een paar weken later won ik samen met Maikel Swanenberg de 4uurs enduro van Valkenswaard.
In oktober ging het ONK seizoen verder in de zandbak van Havelte, gevolgd door onze eigen Enduro in Bergeijk en de week erna in Vorden. Ik finishte drie wedstrijden op een 3e plaats waar ikzelf heel tevreden mee was, vooral in Havelte reed ik goede tijden. In Zelhem was het parcours de eerste 2 ronden ontzettend nat en wilde het rijden in het begin niet zo vlotten. De laatste 2 ronden gingen veel beter en uiteindelijk behaalde ik m’n beste uitslag tot nu toe, 2e. De tweedaagse kampioensrit in Hellendoorn begon voor de inters op vrijdagavond met een heuse extreme proloog in het dorpscentrum, hierin werd ik keurig 5e van alle inters. De eerste dag finishte ik als 4e in mij klasse en de tweede dag als 3e waarmee ik totaal in de kampioensrit 3e werd. Ook in de eindstand van het ONK E2 eindigde ik op een mooie 3e plaats, niet slecht voor eerste jaar inters!

2014:
Over een paar weken begint het ONK alweer, in Veldhoven is de eerste van in totaal 9 wedstrijden. Mijn doelstelling voor dit seizoen is om weer in de top 3 van de E2 te eindigen en in de scratch bij de eerste 8. Mijn aandachtspunten zijn de echte bosproeven, hier verlies ik nog teveel tijd op de koplopers. Ook wil ik vooral in het begin van het seizoen buitenlandse ervaring op doen door wedstrijden in Belgiƫ te rijden, misschien kunnen we in het najaar kijken of we een stapje hoger kunnen. Financieel is het momenteel niet mogelijk om alle EK wedstrijden te rijden.

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om Lemmens Metaalbewerking, Jumbo vd Huijgevoort, Dirks Citroƫn, Haes Racing, Bedrijfswagens Rijkers, Bo Motor Oil, LV Motors, DT1, WPM en Braboteam te bedanken voor de steun.