Braboteam rijders presteren zeer goed tijdens ONK Enduro in Eindhoven

Geplaatst op: 23 februari 2013

Afgelopen zaterdag werd de tweede wedstrijd verreden voor  het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) enduro 2013 te Eindhoven. Een bijna  thuis wedstrijd voor onze rijders zou je kunnen zeggen. Koning winter had zijn best gedaan op de route. De proeven die omgebouwd werden naar  extreme tests  waren wel heel uitdagend. Samengevat een van de mooiste enduro’s van het seizoen. De uitslagen.

Bij de inters kwamen in de E2  Johnny Bosmans en Robert Dirks aan de start. Johnny terug van een blessure met een mooie 6e plaats en Robert met een zeer verdienstelijke 13e plaats. In de EV40 behaalde  Laurens Verhees een zeer mooie 6e plaats. In het algemeen klassement staat Laurens er keurig bij met een 7e plaats. Frans Daris behaalde in deze klasse een degelijke 11eplaats. Zelden is het Braboteam zo sterk vertegenwoordigd geweest bij de Inters. Dit duidt toch aan dat we goed bezig zijn en stilaan ook onze plaats innemen in de “eredivisie” van de endurosport in Nederland.

In de Nationale klasse hadden we 5  rijders aan de start. De vliegende schoenmaker uit Eersel Cees Siemons sloeg zijn slag  met een mooie 2e plaats en schoof in het algemeen klassement door naar de koppositie. Henk Theuws, the HTMX man, reed in deze klasse solide naar een 27e plaats.

Jeroen Jaspers kwam helaas niet aan de start in de N2 klasse. Rugklachten weerhielden hem. Samen met Laurens had Jeroen de trainingsstage in Veldhoven gevolgd en was eigenlijk prima voorbereid maar helaas. Jan ‘de Kraker, Spooren moet deze week maar even zijn best doen want as zaterdag moeten we Jeroen er toch weer bij hebben.

Luc van de Huigevoort deed het voortreffelijk in de  N3 klasse met een mooie 6e plaats. Ook in het algemeen klassement staat Luc er goed voor met een 6eplaats. In de NV50 werd Theo van Lierop prachtig 3e. Theo bezet in het algemeen klassement nu een 4e plaats.In dezelfde klasse moest Wout Theuws vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

Komende  zaterdag wordt de derde wedstrijd verreden voor  het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) enduro 2013. Laten we hopen dat we daar de opgaande lijn door kunnen trekken.