ONK Enduro Bergeijk brengt succes voor eigen rijders

Geplaatst op: 10 oktober 2011

Frans Daris @Foto Mike LopulalanAfgelopen zaterdag vond de ONK wedstrijd plaats te Bergeijk. Het organisatie comité had niets aan het lot overgelaten. Met de hulp van 100 vrijwilligers werd de wedstrijd in prima banen geleid. Veiligheid voorop en overlast tot een minimum beperken, stond hoog in het vaandel. Moeder natuur had gezorgd dat er geen stof ontwikkeling was door de nodige plensbuien op het trajekt los te laten.
Ruim 300 deelnemers waren op de wedstrijd afgekomen. Ook stonden er 10 Braboteam leden aan de start. Frans Daris deed goede zaken. Dit ondanks dat zijn teammaat Cees Siemons de wedstrijd won en Frans genoegen moest nemen met een 2de plaats. Geluk was er voor Frans dat een van zijn concurrenten, Arjan Evenhuis uit Nieuw Amsterdam niet tot scoren kwam omdat hij uitviel. Antoon Slagers uit Enter werd 3de op ruime achterstand achter Frans . In het algemeen klassement liep Frans daardoor uit op zijn tegenstanders. De voorsprong is nu 18 punten. Theo van Lierop wist ook zijn klasse te winnen en deed goede zaken in het klassement. Hij liep op de huidige leider maar liefst 10 punten in en staat nu 3de in het klassement op 6 punten van de leider. Nog alle kansen voor Theo om een gooi te doen naar de titel. Mike Jansen was de snelste Braboteam rijder van de dag. Helaas moest ie genoegen nemen met een 2de plaats in zijn klasse op luttele seconden van de winnaar. Ook Perrie Wils, Jeroen Jaspers, Frans de Haas, Peter Wils, Luc van Huigevoort en Wout Theuws behaalde mooie resultaten. Robert Dirks moest helaas met pech naar de kant. Ditmaal hadden we weer een aantal gastrijders Johnny Bosmans wist zelfs zijn klasse te winnen. Ard van Huigevoort en Eric van Orsouw reden een keurige wedstrijd.

Graag willen we de Bergeiijkse bevolking danken om dit evenment voor ons mogelijk te maken en in het bijzonder aan B en W van Bergeijk. Verder is een woord van dank op de plaats aan alle grondeigenaren, sponsoren, adverteerders, vrijwilligers en aanwonenden. Zonder hun steun is het niet mogelijk om zo’n evenement te organiseren

Volgende zaterdag is de volgende ronde al in Vorden.