Frans Daris en Laurens Verhees verdelen de punten tijdens clubcross Braboteam

Geplaatst op: 11 april 2011

Foto’s. Broederlijk heben Frans Daris en Laurens Verhees de punten verdeeld tijdens de eerste clubcross van het Braboteam. De wedstrijd werd verreden op het zanderige cross circuit van Lommel. Tesamen met de zomerse temperatuuur leidde dit tot een echte zware wedstrijd.

In de eerste manche wist Laurens Verhees, de nationale kampioen van vorig jaar, iedereen achter zich te houden. Frans Daris legde hem het vuur aan de schenen maar Laurens gaf geen krimp. Achter deze kemphanen vochten Jeroen Jaspers en Perrie Wils een mooi duel uit wat werd gewonnen door Jeroen. Henk Theuws, HTMX-man, legde beslag op de vijfde plaats voor Wout Theuws.

Een geprikkelde Frans Daris reed in de 2é manche naar het starthek. Frans, leider in de NK Enduro stand, wilde één en ander recht zetten als gevolg van de eerste manche. Nu was er geen houden aan en Laurens moest genoegen nemen met de 2é plaats. Het duel om de 3é plaats werd gewonnen door Jeroen voor Perrie. Tenslotte versloeg de HTMX man wederom Wout Theuws voor de 5é plaats.

Door deze overwinning heeft Frans zijn leidende positie in het klassement voor het clubkampioenschap versterkt.

Op 8 mei nemen een aantal van onze rijders deel aan de 4 uurs cross in Valkenswaard. Kom ze steunen.