Laurens Verhees Nederlands Kampioen enduro in de klasse NV 40

Geplaatst op: 17 november 2010

Laurens Verhees in actie in VordenFoto’s op Youtube. Laurens Verhees  uit Bergeijk is vorige week  kampioen van Nederland geworden in de enduro klasse NV40.  Zaterdagavond wordt Laurens gehuldigd in Harfsen door de KNMV na een wedstrijdreeks van 6 wedstrijden. Laurens behaalde op zijn Yamaha 162 punten van de maximum te behalen 180 punten. Op het einde een voorsprong van maar liefst 25 punten op  Wim Hendriks uit Nijverdal. Erik Buursema uit Erm werd uiteindelijk derde met een achterstand van 31 punten. In het totaal klassement over alle nationalen rijders in Nederland die in de verschillende klasse’s uitkomen bereikte Laurens plaats 6 . Tevens werd Laurens club kampioen van het Braboteam.

Laurens is steeds een tweewiel fan geweest. Hij was vroeger een succesvol fietscrosser. Hij reed NK fietscross en stond ook daar verschillende malen op het podium. Ook in het buitenland was Laurens in die tijd aktief op de crossfiets. De basislessen uit deze tijd bleven van belang bij het motorrijden.

Een korte terugblik over de wedstrijden:

ONK Enter

De vraag die dagen voor de enduro  de hele Nederlandse enduro gemeenschap bezig hield, “Gaat Enter door?”. Er lag sneeuw en dat leek een heel obstakel. Daarin hadden velen nog maar zelden gereden. Laurens behaalde hier plaats 6. Dat viel hem wat tegen. Achteraf verloor zijn concurrent Wim Hendriks hier de strijd door uit te vallen.

ONK Holten

Altijd een enduro die erg nat en moddderig is. Laurens wist hier voor het eerst een enduro te winnen.

ONK Havelte

MC Havelte mocht sinds lang weer gebruik maken van het militaire oefenterrein en kon dus eindelijk weer een enduro organiseren. De club had het organiseren niet verleerd en verbond mede geïnspireerd door de militaire enduro-teamleider Peter Hageman de naam “Jos Leunissen memorial” aan dit evenement ter nagedachtenis aan de in Afghanistan gesneuvelde militair enduro rijder. Laurens won hier.

ONK Vorden ;

Goed berijdbare akkers maar ook vele zandwegen, bossages, bosrandjes, stroken gras en heel wat kruip-door-sluip-door paadjes (waarvan weer enkele nieuwe) geen gebrek; het summum van de Neerlandse enduro. Laurens won deze wedstrijd.

ONK Hellendoorn

Al de eerste ronde werden alle in een vorige editie gecreëerde knippen nog in dezelfde (diepe) staat aangetroffen. Op zich uitdagend en mooi om te doen maar op de drie rondjes van 60km is wel wat rijtechniek en conditie vereist. Laurens behaalde een derde plaats (pijnlijke enkel).

ONK Zelhem

Vorige zaterdag werd in Zelhem de één na laatste enduro van 2010 verreden onder erg zware omstandigheden. Gelukkig was het op de dag zelf droog, maar door de enorme regenval van de afgelopen week waren sommige stukken bijna onbegaanbaar en moest de route zelfs op een aantal plaatsen aangepast worden. Laurens werd 2 de achter Wim Hendriks. Overigens brak Laurens een rib in een valpartij.

U ziet een wedstrijdreeks met alle natuurlijke elementen erin die er maar te verkrijgen zijn in Nederland , sneeuw, vrieskoude, zandparcours, regen, modder etc. Een schitterende wedstrijdreeks die een terechte kampioen opleverde.