Braboteam leden aktief op Nederlands Kampioenschap enduro in Enter

Geplaatst op: 10 januari 2010

2010enter_024mikeEen gering aantal Braboleden heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan eerste wedstrijd in de competitie om het NK enduro in Enter. Een paar leden zijn in de Dakar race, oa Kees Koolen en Henk Vercoelen. Een andere groep leden is trainen in Afrika. Voeg daarbij een paar geblesseerden en ja dan wordt de spoeling dun.
Nu was het ook wel niet bepaald een lekker dagje daar in2010enter_022laurens Enter. Het KNMI had noodweer afgeroepen Sneeuwbuien, vorst en een sterke wind zorgden voor een gevoelstemperatuur tussen de –10 en – 15 graden. Het weer in de afgelopen dagen had al voor een quasi onberijdbaar parcours gezorgd. Bevroren akkers, ijsplate, sneeuw en sneeuwophopingen, harde richels op het land echt alles wat je maar winters kan bedenken was aanwezig. Vijf leden van het Braboteam trokken toch naar Enter om deel te nemen:2010enter_027jeroen Jeroen Jaspers, Laurens Verhees, Perry Wils, Mike Janssen en Wout Theuws die vergezeld waren van de nodige helpers.

Perry Wils en Wout Theuws moesten beiden voortijdig naar de kant na 2/3 wedstrijd. De vele valpartijden hadden de motoren en de beide rijders gesloopt. Laurens Verhees behaalde een mooie 6e plaats wetende dat Laurens veel tijd verloor 2010enter_025woutals gevolg van het feit dat hij de helpende hand uitstak bij een valpartij van een tegenstander. De beste man belandde in een diepe sloot en kon er alleen gewoon niet uit. Zonder dit tijdsverlies had Laurens zeker de top 3 behaald. Jeroen Jaspers reed de wedstrijd van zijn leven. Ongelooflijk wat een talent wat een karakter, behendig laverend over de ijsblokken reed ie knap naar een achtste plaats. Topper was Mike Janssen de snelste 2010enter_026wout2Braborijder van de dag. Hij behaalde een mooie derde plaats en dat kwam volgens Mike omdat hij het voorzichtig aandeed? Mike heeft met dit optreden even duidelijk gemaakt dat met hem dit seizoen rekening gehouden moet. De titel in de N3 klasse kan op het einde van het seizoen zomaar in Luijksgestel liggen.

Hulde aan de helpers die de kou trotseerde om onze jongens daar te helpen. De volgende NK wedstrijd is begin maart in Holten.