Eindelijk nieuws uit Marokko: Dakar Challenge

Geplaatst op: 6 januari 2010

dkch0De komende twee weken rijden Robert Dirks, Luc van de Huijgevoort en Frans Daris met EAO (Martin Fonteijn) de Dakar Challenge. De groep is op 1 januari uit Nador vertrokken en hoopt op 16 januari in Dakar aan te komen.

Nieuwsbrief vanuit Marocco

Dag 1 Nador – Midelt
Vandaag 560 km gereden. Redelijk koud nog op de moto. Na 12 uur onderweg in de donkere aangekomen in het hotel. Dan direct begonnen sleutelen aan de motos om ze rijklaar te maken voor de volgende dag. Dus we zijn goed ingereden na deze lange rit, klaar voor de volgende dagen die nog gaan komen. Nog geen stukken aan de motoren of aan ons… ;o)

dkch1Dag 2 Midelt – Merzouga
440 kilometer gereden. Even van de route afgeweken en terug op de route geraakt door iemand zijn veld en over grote rotsen naar boven. Omdat dit weer een lange dag was en door enkele moeilijke navigatiepunten in de donkere (en erge kou) aangekomen in het hotel. En zoals altijd, moto in orde brengen voor de volgende dag. Gelukkig had Martin licht voorzien zodat we toch iets zien tijdens het sleutelen.

Dag 3 Merzouga – Mahmid
310 kilometer gereden over erg mooie zandpistes. We zijn dan in een mooie oase ons middagmaal gaan nuttigen. Een berber omelet met brood, heel lekker! Vlak daarvoor kwamen we een kudde dromedarissen tegen die terwijl we een genoten van een cola kwam deze aan in de oase. Er was veel winde en dus ook opwaaiend stof waardoor het zicht niet altijd even goed was. Na het eten hadden weer terug energie waardoor het tempo mooi hoog lag zodat we dan toch eens en een keer in het daglicht aangekomen in het heel mooie hotel. Iedereen nog altijd gezond en wel en het materiaal blijft onder de zware omstandigheden heel…en we gaan dit trachten zo te houden…

dkch2Dag 4 Mahmid – Tata
Vandaag een 320 kilometer gereden over een heel afwisselend landschap. Pistes en hoge zandduinen waren wel de mooiste punten van de dag. Sommige pistes waren wel bezaaid met grote keien waardoor het toch concentreren was om op de moto te kunnen blijven zitten…Vele pistes waren in slechte staat door regen van de afgelopen maanden. Omdat het een kortere rit was zijn we weer op een mooi uur in het hotel.