Luc van de Huijgevoort neemt geen risico’s

Geplaatst op: 9 januari 2018

luc-etappe3Luc van de Huijgevoort beleefde een prettige dag in de derde etappe van de Dakar Rally. De 300 kilometer lange proef in de omgeving van Pisco was hem goed bevallen, en zelfs op de 200 kilometer verbinding over de weg naar San Juan de Marcona had hij het prima naar zijn zin gehad.

“Vooral het eerste deel ging super”, vertelde Van de Huijgevoort in het bivak van San Juan, waar hij druk bezig was zijn roadbook voor de vierde etappe in te kleuren. “De eerste duinenpartij kwam ik lekker doorheen. Ik hoorde later dat ik rond de 85ste plaats reed. Da’s hartstikke mooi.”
Bij de tweede duinenpartij nam Van de Huijgevoort gas terug. Hij kwam daar aan toen de zon op haar hoogst stond. Daardoor zijn er nauwelijks schaduwen en is er geen diepte te zien. “Het zicht was beperkt en ik had al een paar keer een medische helikopter zien vliegen. Ik heb geen risico’s genomen. Of ik nu negentigste of honderdste word in zo’n etappe, maakt niks uit, als ik maar heelhuids aan de finish kom, dat is veel belangrijker.”

Dat lukte ook vandaag weer en wel op plaats 101 in de rangschikking. Voor de vierde etappe, een lus van 330 kilometer met start en finish in San Juan de Marcona, is de startpositie sowieso van minder belang, omdat de motoren in groepen van vijftien tegelijk starten op het strand. Onderweg krijgen de deelnemers te maken met maar liefst 100 kilometer duinen, in alle soorten en maten.