Generale repetitie voor ONK Bergeijk

Geplaatst op: 4 oktober 2017

Zondag 24 september hebben de leden van het Braboteam in “het bosje” de laatste clubwedstrijd verreden ter voorbereiding aan de ONK wedstrijd in Bergeijk op 7 oktober.
Een opkomst van 16 leden was uitstekend, waardoor een spannende wedstrijd op voorhand bijna zeker was. Klokslag 10:00 uur werd op het technische parcours de eerste tijdproef gestart. Favoriet Jan Daris, die in “het bosje” bijna geboren is, komt in de eerste proef prima van start. Hij weet de proef af te sluiten in 15:37min. Robert Dirks laat zien dat hij het sturen nog niet verleerd is en noteert een messcherpe tijd van 15:14min. Wout Theuws laat zich zoals gebruikelijk niet gek maken en ook Wil Daris is van de partij: “Om zijn beste uitslag van het seizoen” te behalen. Alwin, Theo, Jeroen en Wim maken belangrijke km’s ter voorbereiding van 7 oktober en Gijs houdt goede kaarten voor het podium en houdt de overwinning in zicht met een tijd van 15:40min.

De 2e omloop in tegengestelde richting: Robert voelt zich als een vis in het water en vermoedt zijn 1e tijd te verbeteren. Echter bleek uit de eindtijd dat hij tegen de stroming in heeft gezwommen: Zijn 2e tijd bleek bijna een halve minuut langzamer. De jongere garde verrast, waarin Jan Daris in de openingsfase de beste papieren lijkt te hebben. Tot eigen verbazing kan hij echter het achterwiel van Gijs Peeters niet volgen en moet hij genoegen nemen met de 3e plaats. De strijd om de winst bleef tot aan de laatste bocht spannend!

Podium Bosjescup 2017:
1: Gijs Peeters: 30:58min
2: Robert Dirks: 30:59min
3: Jan Daris: 31:31min

Zoals gebruikelijk werd er afgesloten met een goede BraboQue. De prachtige nazomerdag paste hier uitstekend bij. De afgelopen weken hebben de licentiehouders zich verder voorbereid op de seizoensopener en tevens thuiswedstrijd: op 7 oktober barst het ONK Enduro seizoen weer los in Bergeijk!

Totaal uitslag Bosjescup 2017:
1: Gijs Peeters
2: Robert Dirks
3: Jan Daris
4: Jeroen Jaspers
5: Alwin van Doremalen
6: Wout Theuws
7: Wil Daris
8: Theo van Lierop
9: Wim Haazen