ONK Havelte wedstrijdverslag

Geplaatst op: 2 oktober 2016

Na een lange break van precies 8 maanden waren alle deelnemers van het Braboteam meer dan klaar voor de 2e Enduro wedstrijd van 2016. Het team werd vertegenwoordigd door Anthony Donders, Laurens Verhees, John Roestenburg, Theo van Lierop, Wout Theuws en Jan Daris.

In alle vroegte vertrok het team richting de parel van Drenthe: Havelte! De organisatie van MC Havelte had een mooie route van 46 km geprepareerd

, veelal over heidevelden. Door de relatief kleine ronde werd het parcours al snel “lekker” zwaar, waardoor de echte zandspecialisten boven kwamen drijven!

Enkele minuten over negen mocht Anthony Donders als eerste Brabo-rijder het spits afbijten. Hij reed een super sterke eerste ronde en stond na 2 proeven aan kop in zijn klasse. Dit was uiteindelijk de basis voor zijn fantastische uitslag: 3e plaats in de klasse N2. John Roestenburg reed ook een sterke beginfase en was met een groep van 5 rijders in strijd voor P6. John wist uit eindelijk te finishen op een keurige 10e plaats. Jan Daris was in gevecht voor P14 t/m P17 en wist zich na een solide wedstrijd op een 15e plaats te finishen.

De overige brabo-deelnemers startten in de klasse NV50. Laurens Verhees reed een keurige wedstrijd wat resulteerde in een verdiende 5e plaats. Theo van Lierop was lange tijd in strijd voor een top 10 klassering, maar helaas werd hij uit de uitslag geschrapt i.v.m. een niet toegestane materiaal wissel. Wout Theuws deed zijn ding en stuurde zijn KTM machine zonder problemen naar de finish.

Over drie weken zal het Braboteam deelnemen aan de volgende Enduro van 2016: ONK Vorden op 22 oktober.