NK wedstrijd in Zelhem: Rob Lauwers zet een mega stap naar het kampioenschap

Geplaatst op: 2 november 2014

Afgelopen zaterdag waren we te gast in Zelhem voor de 7e NK wedstrijd van dit jaar. Een prachtige route werd de rijders voorgeschoteld waar de gas er flink op moest teneinde geen strafminuten op te lopen. Ook de proeven waren bijzonder mooi opgezet. De eerste proef bijv vond plaats op het motocrosscircuit van de Halmac en de bossen rondom. Er zaten enkele uitdagende uitstapjes rondom de baan, een stuk over bouwland en een smal paadje een zg kruipdoor sluipdoor stukje. Proef twee was een mais land proef. Tenslotte de derde proef Dit was een echte enduro proef. Deze proef bevatte tevens een xtreme gedeelte waar de behendige rijders in het voordeel waren.
Ondanks het feit dat de gebroken teen erg veel last veroorzaakte, wist Rob Lauwers toch weer te winnen en ja de concurrentie verloor allemaal terrein en niet zo ’n beetje ook. In het algemeen klassement staat Rob al 46 punten voor op Nina Klink. Petje af vandaag voor Henk van der Spek die Rob bijstond waar hij kon. Met nog 3 races te gaan begint het er goed uit te zien voor Rob.
Johnny Bosmans behaalde in de E2 klasse wederom de derde plaats. Theo van Lierop ook al geblesseerd aan de race begonnen behaalde in de klasse NV50 een 8e plaats. John Roestenburg bleef dit keer zijn maatje Jan Daris (3e vandaag) voor door een prachtige wedstrijd te rijden en de 2e plaats op te eisen. Jos van Dal weer hersteld na zijn ziekte behaalde een mooie 5e plaats. Kees Koolen reed ondanks dat hij tijd verloor door overmacht naar een prachtige tijd en een 17e plaats in zijn sterk bezette klasse. Na afloop reed Kees nog ff een trainingsrondje op zijn DAKAR Quad om eea uit te testen. Wout Theuws en Jeroen Jaspers vielen beiden uit.
Komende zaterdag is er geen wedstrijd maar volgende week zaterdag gaan we naar Harfsen voor de volgende NK wedstrijd