Cees Siemons Kampioen van Nederland

Geplaatst op: 24 november 2013

Tijdens de afsluitende NK wedstrijd in Hellendoorn heeft Cees Siemons een achterstand van 6 punten op Gerard Steenbergen weten om te buigen naar een voorsprong van maar liefst 8 punten. Zodoende werd Cees kampioen van Nederland in de NV40 klasse. De wedstrijd in Hellendoorn ging over 2 dagen en beide dagen was Cees de sterkste. Steenbergen wist niet verder te komen dan twee 4e plaatsen en dat was dus niet genoeg om zijn voorsprong te behouden. Over het seizoen bekeken is Cees met zijn winst in 5 van de 9 wedstrijddagen natuurlijk wel de winnaar maar zijn uitschuiver in Vorden kwam hem toch bijna zuur te staan. Een fout aan de tijdklok deed zijn voorsprong in het klassement wegsmelten en Cees was op achtervolgen aangewezen. Een tegenvaller ja maar Cees was niet uit het veld geslagen en kwam terug en hoe. Met een gedegen  voorbereiding, sterke technische hulp van oa Bjorn Stokmans, zijn ijzeren mentaliteit en natuurlijk zijn technische kwaliteiten als enduro rijder bracht hij de titel mee naar Brabant. Dit voor de 4e keer in zijn carrière. Wat een geweldige sportman.

Goede resultaten werden in Hellendoorn gescoord door Johnny Bosmans die daardoor derde werd in de eindstand in de klasse E2. Robert Dirks behaalde in dezelfde klasse een 11e plaats in de eindrangschikking. Dat is gezien het feit dat Robert 4 keer niet aan de start kwam i.v.m. drukke werkzaamheden een uitstekende klassering. Laurens Verhees sloot het seizoen prima af op een 9e plaats in de klasse EV40. Een zeer zware klasse waar de tegenstand erg erg sterk is. In de N2 sloot Jeroen Jaspers af als 29e. In de N3 klasse sloot Luc van Huijgevoort af als 17e. Luc die zich kort voor de wedstrijd Hellendoorn nog vervelend blesseerde aan de arm en moest dus de laatste wedstrijd laten schieten. Jos van Dal verraste op de laatste wedstrijddag met een mooie derde plaats. De eerste dag moest Jos nog met pech naar de kant. Dit alles leidde wel tot een mooie 10e plaats in het eindklassement. Daarbij kunnen we stellen dat Jos één van de rijders is waar we volgend jaar hoge ogen mee gaan gooien. In dezelfde klasse als Cees Siemons behaalde Henk Theuws een mooie 42e plek. Henk heeft teveel wedstrijden moeten laten schieten i.v.m. werk om een hogere klassering te bereiken. In de NV50 behaalde Theo van Lierop een schitterende 2e plaats in de eindrangschikking. Op de winnaar Gert Berghorst stond dit jaar geen maat. Wout Theuws die in Hellendoorn met een griepaanval het terrein verliet  werd 20e in dezelfde klasse. Lex Lemmens was helaas door het te laat inleveren van de motor niet startgerechtigd in Hellendoorn. Tjonge wel een beetje souplesse had getoond kunnen worden door de KNMV in deze. In het club klassement bezet het Braboteam de zesde plaats.

Al met al een geslaagd enduro jaar voor het Braboteam. Maar we kijken alweer vooruit naar 2014. Normaal gesproken start de reeks NK wedstrijden weer in januari in Enter. Wat gaat Johnny Bosmans doen in zijn 2e jaar bij de inters? Misschien wel EK’s voor Johnny? Kan Laurens zijn stijgende lijn doortrekken? Kan Theo wederom meespelen? Er zitten zeer goede jeugdrijders aan te komen  zoals een Wim van Mierlo, Mike Daas, Lex Lemmens, Jan Daris en John Roestenburg. Maar ook gevestigde namen zoals een Jeroen Jaspers, Frans Daris, Luuk de Haas, Ruud Bellemakers, Perrie Wils, Jos van Dal, Cees Siemons, Luc van de Huijgevoort en John Bloks kunnen ver komen als ze alle wedstrijden rijden. Al met al genoeg om naar uit te zien. Hiermede sluiten wij ons seizoen af. Dat doen we niet zonder iedereen te bedanken oa voor het helpen mogelijk maken van de enduro in Bergeijk. Maar zeer zeker deze keer ook de vrijwilligers de meegaan naar de wedstrijden om onze rijders te helpen. In Hellendoorn waren dat Hendrik Britting, Jef Bloks, Rob Verhees, Ruud Luiten. Schitterend mannen bedankt.