Beste Jeugd Crosser

Geplaatst op: 23 september 2013

Op zondag 13 oktober organiseert het Braboteam een wedstrijd voor de Open Nederlands Kampioenschappen jeugdenduro in Bergeijk in samenwerking met de KNMV. Dit evenement is voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar zonder geldig motorrijbewijs. Ook jij kan hier aan mee doen met een dag licentie.
Op 13 oktober kun je dan ervaren wat enduro rijden inhoudt. Je ervaart een mooie combinatie van o.a. behendigheid, uithoudingsvermogen en snelheid. Een goede conditie is dan ook van belang. Maarwat is Enduro DAN PRECIES? Er wordt een route gereden en in die route is een klassementsproef opgenomen, waar de tijd wordt geregistreerd om zo te bepalen wie de beste is. De deelnemers gaan met drie rijders per minuut van start; ze rijden niet tegen elkaar maar tegen de klok. Onze wedstrijd wordt verreden over een route van ongeveer 13 tot 15 kilometer. Deze zal zeven rondes gereden worden.

Reglement
Rijders zijn minimaal tussen de 14 en 20 jaar. Bij pech moet de rijder zelf de reparaties verrichten; ze mogen daarbij niet geholpen worden.
Deelnemen
Wil jij ook ervaren hoe leuk enduro rijden is. Doe dan mee met een dag licentie op zondag 13 oktober. Inschrijven kan op de wedstrijddag zelf. De kosten bedragen € 15,00 p.p. Je moet wel in het bezit zijn van een KNMV licentie/trainingspas en een transponder.
PROGRAMMA
08.30-09.15 uur motor keuring
08.45-09.30 uur Inschrijving
10.00 uur Start jeugdenduro
15.00 uur Prijsuitreiking
Uiteraard kun je ook komen kijken en onze jeugdrijders aanmoedigen op de Burg. Aartslaan te Bergeijk. Entree is gratis. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de KNMV of met info@braboteam.nl.