Braboteam leden presteren zeer goed tijdens NK Enduro in Holten

Geplaatst op: 11 maart 2013

Op de foto Frans Daris met een van de verzorgers Ruud LuitenAfgelopen zaterdag werd de derde wedstrijd verreden voor  het ONK (Open Nederlands Kampioenschap )enduro 2013 te Holten. Kenmerkend voor deze enduro is de proef op de (ver)zuurberg. Een crossbaan met daarin veel slingerwerk tussen de bomen door en daarbij dit keer enkele hindernissen. De organisatie had echter wel een inschattingsfout gemaakt ivm de tijden. Zo was de tijd voor het eerste route deel te krap gesteld en liepen veel rijders tijdstraffen op. Tijdens de wedstrijd werd e.e.a gecorrigeerd.

De uitslagen.

Bij de inters kwamen in de E2  Johnny Bosmans en Robert Dirks aan de start. Johnny terug van een blessure met een mooie 6e plaats en Robert met een zeer verdienstelijke 12e plaats.In de EV40 behaalde  Laurens Verhees een zeer verdienstelijke 10e plaats. Frans Daris behaalde in deze klasse een degelijke 15e plaats.

In de Nationale klassen hadden we 6  rijders aan de start. Voorafgaande werd eerst nog een correctie doorgevoerd mbt de uitslag in Veldhoven. Onze Cees Siemons werd alsnog tot winnaar uitgeroepen. Nu moest Cees zijn leidende positie in het tussenklassement verdedigen en dat deed hij met verve door wederom te winnen en zodoende zijn koppositie te versterken. Henk Theuws, the HTMX man, knokte zich in deze klasse naar een 22e plaats. De rijders van de Wilde Beesten uit Eersel leverden een prima prestatie . Marco van Geel en Dirk Boerboom  reden hier knap naar een 7e en 13e plaats. Mochten beiden rijders zich echt  richten op het kampioenschap dat zijn het geduchte kandidaten voor de titel. Dirk Verkuilen behaalde een zeer verdienstelijke 31e plaats. Prima prestaties gezien de concurrentie in deze klasse zeer sterk is.

Jeroen Jaspers kwam  aan de start in de N2 klasse. De rug zou  genoeg hersteld moeten zijn dacht Jeroen, maar helaas na enkele ketsers moest Jeroen de KTM het rennerskwartier insturen zeer zeer jammer.

Luc van de Huigevoort reed in de  N3 klasse met een mooie 11e plaats. Ook in het algemeen klassement staat Luc er goed voor met een 6e plaats.

In de NV50 werd Theo van Lierop 4e. Theo bezet in het algemeen klassement nu een 4e plaats.In dezelfde klasse behaalde  Wout Theuws een 8e plaats.

Nu komt de cyclus van de NK wedstrijden stil te liggen tot september.Wilt u meer van ons weten kijk dan op www.braboteam.nl