ONK Enduro 2013 van start

Geplaatst op: 27 januari 2013

Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd verreden van het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) enduro  in Enter verreden. Het winterweer van de afgelopen periode had  zijn uitwerking niet gemist op  zowel de route als de proeven. In de proeven had de organisatie de baan laten vrijmaken van sneeuw. Daardoor had de vorst van de afgelopen dagen de baan nog  harder gemaakt.
Zo ontstond een trajekt  dat zo hard was als beton en hier en daar spiegelglad. De organisatie had wel de routetijden dusdanig aangepast dat de rijders het rustig aan konden doen op de route; echter in de proeven tja daar viel menige valpartij te noteren.

De vliegende schoenmaker uit Eersel Cees Siemons kon hier zijn uitstekende techniek en ervaring laten gelden en scoorde een mooie 2e plaats in de NV40 achter Ludwig Cissen uit Nistelrode. Laurens Verhees werd de enige rijder van het Braboteam die niet viel en scoorde een mooie 14e plaats. Knappe prestatie van Laurens want deze acteert dit jaar in de hoogste klasse.

Een grieperige Jeroen Jaspers reed toch erg sterk en kwam tot een 13e plaats in de N2 klasse. Luc van de Huigevoort werd 9e in de N3 klasse en dat is gezien de sterke bezetting ook zeer goed.Theo van Lierop, terug van een pols blessure, werd 8e in de NV50.

Twee rijders van de “wilde beesten” uit Eersel stonden ook aan de start. Dirk Boerboom reed een sterke wedstrijd en eindigde op een mooie 14e plaats. Helaas werd Kees Verstappen  uit de wedstrijd gehaald na een overtreding. Een speciaal woord van dank aan de tankpost bemanning, Jef Bloks ,Ruud  Luiten en Frans de Haas, die de kou weerstonden om onze rijders te tanken. De volgende wedstrijd is op 23 feb op de Landsard in Eindhoven.