Weer een Nationaal Kampioen Braboteam

Geplaatst op: 3 december 2012

Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december werd het enduroseizoen afgesloten met een tweedaagse wedstrijd in Zelhem. Er was door de  ZAMC een pittige route neergelegd van ruim 60 kilometer. Deze moest elke dag drie keer gereden worden en per ronde zaten er vier proeven in. Zeven Braboteamleden gingen het gevecht op de motor aan, ondersteund door vele helpers en supporters. De eerste dag begon koud en mistig waardoor de handjes regelmatig op de uitlaat gelegd werden , ondanks de kou en slecht zicht werden er goede tijden door onze rijders neergezet. Na een avondje van verzorging was de tweede dag helder en zonnig en hebben alle rijders de missie volbracht.

Johnny Bosmans is met een royale voorsprong nationaal kampioen geworden  in de klasse N2. Tevens was Johnny de snelste nationale rijder van het weekend en won hij ook het overall klassement van alle nationalen 2012. Een  totaal van 9 wedstrijden dit seizoen waarvan 6 overwinningen. Een zeer overtuigende kampioen dus tijdens zijn eerste endurojaar. We gaan zien of het talent volgend jaar bij de Inters zich ontplooit.

Robert Dirks N2 ondanks als materiaalwagen ingezet voor Johnny heeft het weekend met een mooie 12e plaats afgesloten. Henk Theuws NV40 met zijne blinkende sixdays heeft de strijd met zijn maatje Thomas in voordeel beslist 22e . En dan onze echte bikkel Wout Theuws NV50, door kapotte keerring iedere post olie peilen maar als ne jonge god kwam hij over de velden van Lovink gevlogen, echt genieten die power die eruit komt.

Bij de daglicenties Laurens Verhees en Jeroen Jaspers op de route elkaars maatjes maar tijdens de proeven gaven ze geen ruimte en uiteindelijk heeft Laurens de strijd gewonnen met 5 seconden verschil 10e en 11e plaats, Frans de Haas den diesel wilde na de laatste ronde nog aansluiten bij de off road rit voor een extra rondje,. 31e plaats.

We danken onze gasten van de Beesten  Dirk Boerenboom 21, Floris Timmers 27, Dirk Verkuijlen 43, Marco van Geel geen uitslag en hopen elkaar volgend jaar veel te zien.