Johnny Bosmans wint en vergroot zijn voorsprong op concurrentie

Geplaatst op: 11 november 2012

De enduro van Harfsen staat steeds begin  november op de kalender en omdat het dan nog wel eens  nat kan zijn, leert de historie dat er elk jaar wel ergens modder ligt. De 35e MC HAMAC enduro van zaterdag jongstleden was anders, nu was het zeer goed te doen zonder modder. Niet voor niets heeft Harfsen al jaren het predikaat ‘houterig’. Ook nu was dat zo met een route met veel bossages en kruip-door-sluip-door werk. Technisch houtwerk op smalle paden kronkelend door bossen. Met verder wat akkers en slechts een enkele verharde weg is hier dan ook al jaren de mooiste en meest technische route van Nederland te vinden. De knippen die in ruime mate op de al wat vaker gebruikte proeven en paadjes te vinden waren, waren goed om vooral de onderarmen flink op de proef te stellen. Zowel de inters als de nationalen mochten driemaal de route van maar liefst 83 km afwikkelen met daarin 3 proeven. De bekendste proef op en rond de voormalige vuilnisbelt was dit deze keer een makkie omdat de droogte ervoor zorgde dat de anders zo diepe sporen op de klimmen nu eens wegbleven.

Het Braboteam was wederom sterk vertegenwoordigt met als kopman natuurlijk Johnny Bosmans de trotse leider in de N2 klasse. Johnny wist ook deze wedstrijd te winnen,  zijn vierde victorie dit jaar. Rob Lauwers wist niet verder dan een derde plaats te komen en zag de achterstand groeien naar 32 punten. In totaal zijn er in de resterende wedstrijden nog 60 punten te halen. Dus uh,het bier kan koudgezet worden of nee laten we eerst maar even dit geconcentreerd afwerken. Mike Bouwmeester uit Apeldoorn veroverde de 2eplaats op 13 seconcen .

In de N2 klasse behaalde Mike Jansen een keurig 5e plaats voor Cees Siemons de 7e werd.In het algemeen klassement staat Cees no op de 7e plaats en Mike op de 13e. In de NV50 behaalde Wout Theuws een 17e plaats. In het klassement klimt Wout een plaatsje en staat nu 17e.

Bij de daglicenties hadden we dit keer 4 rijders aan de start. Laurens Verhees behaalde in een zeer sterk rennersveld een mooie 17e plaats voor Jeroen Jaspers die plaats 19 opeiste. Deze 2 rijders doen voor elkaar niet veel onder. Het verschil dit keer was 27 seconden. Frans de Haas had ook weer eens zijn KTM van stal gehaald en liet weer eens zijn talenten zien. Een mooie 42e plaats was voor hem dit keer. Verder hadden we dit keer een gastrijder bij nl Ken Kuipers van de Fitfactory uit Eersel. De Fitfactory steunt onze rijders al jaren dmv trainingen aan te bieden en dit niet zonder succes. Maar daarlangs verraste Ken ons allen door zijn technisch  en vooral hard rijden. Een mooie 56e plaats in een 120 man tellend deelnemersveld was zonder meer van grote klasse. Een natuurtalent en hopelijk gaan we hem meer aan de start zien.

Zo  nu gaan we ons opmaken voor de afsluiting van het seizoen dmv de traditionele 2 daagse in Zelhem eind november