Braborijders scoren goed in zware enduro van Hellendoorn

Geplaatst op: 1 november 2012

Mike Jansen bergop. Foto: www.trialfoto.nlDrie ronden vanĀ  maar liefst 80 kilometer moesten de endurorijders van het Braboteam afgelopen zaterdag in Hellendoorn afleggen. Het totaal van zes uur rijtijd was na afloop wel op de gezichten van de mannen af te lezen. De route over de fraaie knippenpaden in de Hellendoornse bossen is dan ook niet de meest eenvoudige. En de drie lange proeven per ronde hakten er ook wel in. Uiteraard was de beroemde zandkuilproef ook weer opgenomen in de wedstrijd.
Klassementsleider in de N2, Johnny Bosmans liet meteen in de 1e ronde zien dat hij wilde winnen. Echter een val in proef 1 van de 2e ronde kostte hem 30 seconden en die wist hij niet meer helemaal weg te werken in de rest van de wedstrijd. Een tweede plaats dus in de eindrangschikking van Hellendoorn maar in het klassement blijft Bosmans leiden.

Robert Dirks reed in dezelfde klasse naar een goede 9e plaats op een totaal van 31 deelnemers.

Mike Jansen ging op deze fraaie zonnige dag een keer bijna in de fout en dat leerde een klein technisch probleem op waardoor zijn achterrem het niet meer deed. Dit kon hij gelukkig reapareren waarna hij op een zeer verdienstelijke 6e plaats eindigde in zijn klasse.

Bij de 40+-ers moest Henk Theuws hard werken voor een 36e plaats. Vooral in de derde ronde raakte de energie op. Niet in het minst doordat hij de motor tegen de zandhelling van de tweede proef op moest duwen. Onze HTMX man gaat maandag eerst maar weer eens naar de sportschool want een goede conditie is in deze sport van het grootste belang.

Onze daglicentierijders Laurens Verhees en Jeroen Jaspers hoefden maar twee ronden te rijden. In een veld van 100 deelnemers reden zij naar zeer goede klasseringen, namelijk 13e en 14e. Voor twee rijders die beiden nog herstellend zijn van een blessure is dit een mooie steun in de rug.
Ons clubteam werd tenslotte zesde in de rangschikking. In de tussenstand van dit fel bevochten klassement staan wij op de vierde plaats.

Over twee weken zijn we te gast bij de Hamac te Harfsen voor de volgende ronde in het ONK.