Braboteam maakt weer goede start

Geplaatst op: 30 januari 2012

Een nieuw jaar een nieuw seizoen! Afgelopen zaterdag was het weer zover, in Enter vond de eerste ONK wedstrijd van het seizoen 2012 plaats. Uitgerust met nieuwe outfits, waarop ook de nieuwe sponsoren staan, gingen dit keer 9 rijders waarvan 3 nieuwe van start voor een rit van 225 km met 9 proeven.

De strakblauwe lucht en het lekkere zonnetje zette menig rijder op het verkeerde been want het wegdek was nog spiegelglad, wat hier en daar een valpartijtje tot gevolg had.

Laurens Verhees is helaas nog geblesseerd waardoor we geen deelnemers bij de Inters hadden. Braboteam’s nieuwe belofte Jonnhy Bosmans onder begeleiding van oud nationaal kampioen Robert Dirks mochten de spits afbijten in de N2 klasse en stuurden samen naar een mooie overwinning in deze klasse waarbij Robert een knappe 4 plaats haalde in deze voor hem nieuwe klasse.

In de N3 hielden Mike Jansen en Cees Siemons de eer hoog door respectievelijk een 5de en een 4de plaats neer te zetten ondanks een aantal strafminuten door onduidelijkheden tijdens de tijdcontrole. Ook Luc van de Huygevoort zette een goede prestatie neer door na een lange afwezigheid toch een 11 plaats te noteren in deze zware klasse.

Hierna was het de beurt aan Wout Theuws en Theo van Lierop in de NV50 waarbij Theo de kampioen van vorig jaar achter zich liet en 5de werd. Wout werd knap 12de in de klasse waarbij 40% van de rijders niet finishte vanwege technische of fysieke vermoeidheid.

Tot slot was het de beurt aan de daglicenties waarbij nieuwelingen Mike Visser en Geert Dijstelbloem hun eerste ONK wedstrijd ervaring konden op doen. Ondanks dat Mike moest beginnen met een achterstand van 3 minuten wist hij toch nog een 4de plaats te bereiken! Geert moest helaas stoppen na een valpartij waarna verder rijden technisch niet meer mogelijk was!

Al met al een mooie wedstrijddag en we kijken uit naar 25 februari waarbij het Braboteam haar eer weer zal verdedigen in Eindhoven. Hopenlijk mogen we die dag veel supporters uit Bergeijk en omstreken verwachten om ons aan te moedigen.