Frans Daris niet te stoppen in NK enduro

Geplaatst op: 30 oktober 2011

Frans Daris blijft winnenFrans Daris uit Bergeijk heeft afgelopen zaterdag weer toegeslagen in Hellendoorn tijdens de 8e wedstrijd om de NK titel enduro in de klasse NV40. De nummer 2 uit het klassement Antoon Slagers uit Enter had geen schijn van kans en bereikte de finish met maar liefst een achterstand van 3 minuten en 16 seconden. Kenmerkend voor deze wedstrijd is het zandgat van Hellendoorn en daar komen nu net de technische rijderskwaliteiten van Frans naar boven.

In het algemeen klassement is de voorsprong van Frans nu uitgegroeid tot 25 punten. Op dit moment heeft Frans 228 punten. Maximaal waren er 240 punten te verdienen. Hieruit blijkt maar weer met wat voor een groots seizoen Frans bezig is. Vier overwinningen en vier  2e plaatsen. Met nog 4 races te gaan vergroot Frans dus zijn kansen op de titel. In dezelfde klasse behaalde John Bloks een keurige 8e plaats en voor Henk Theuws, de HTMX man, was er een 19e plaats.

Theo van Lierop had een minder gelukkige dag. Net toen hij het zandgat wilde verlaten gebeurde er net voor hem een flinke valpartij met de nodige opstoppingen en moest Theo dus gewoon wachtten. Ja dat is zeer zuur voor Theo, trouwens voor iedereen, op die manier ging Jos Bourgondien met de eerste plaats lopen en bouwde zodoende zijn voorsprong in het algemeen klassement op Theo uit tot 11 punten. Theo moet dus aan de bak de komende wedstrijd want Jos Bourgondien is een taaie rakker die zich niet zomaar gewonnen geeft.

Peter Wils is bezig aan een zeer sterk en regelmatig seizoen. Steeds weet Peter een plaats in de top 10 te scoren en staat in het algemeen klassement nu op plaats 9. Frans de Haas reed een sterke wedstrijd en behaalde een 9 de plaats en passeerde zodoende Wout Theuws in het algemeen klassement. Wout kon door familieomstandigeheden niet aan de start verschijnen .

Volgende week rijden we in Zelhem, daarna in Harfsen en afgesloten wordt er 26 en 27 november in Veldhoven met een 2 daagse wedstrijd waarin we vele supporters voor Frans verwachten.