Frans Daris wint NK Enduro wedstrijd in Holten

Geplaatst op: 13 maart 2011

Afgelopen zaterdag organiseerde MAC De Holterberg uit Holten haar 65 ste voorjaarsrit  meetellend voor het NK klassement 2011. Frans Daris won op een fraaie wijze zijn klasse NV40. Hij had een kleine voorsprong op Bob Barten uit Bernheze. In de vorige wedstrijd te Enter werd Frans nog net verslagen maar nu was ie heer en meester. Technisch sterk, een goede conditie en ontspannend rijdend zijn de succesfactoren voor Frans. Met de punten van deze overwinning neemt ie de leiding  in het klassement  over.

Het Braboteam trok weer eens met een grote delegatie naar de wedstrijd onder aanvoering van de kersverse voorzitter Bart Martens die het stokje heeft overgenomen van Frans van Nunen. Frans heeft met zijn bestuursleden de club mee opgericht en uitgebouwd. Om zijn prestaties te verbeteren, ja daar zal Bart een flinke kluif aan hebben. Drie reusltaatgebieden van Frans en zijn bestuur waren; de focus op de resultaten, de NK wedstrijd organisatie in Bergeijk en het teamgevoel binnen de club bewaken.
De resultaten: Bijna ieder jaar hadden we een nationale kampioen in ons midden. Nu klinkt dat misschien aannemelijk maar de jaren daarvoor kwamen de kampioenen meestal uit de Achterhoek, dus dat was even wennen voor het endurovolk in Nederland. Kampioenen onder Frans waren Robert Dirks, Cees Siemons, Jan Lemmens, Luc de Haas en Laurens Verhees. Daarbij werd het team ook  kampioen en werden talloze wedstrijden gewonnen door onze rijders.
De NK wedstrijd in Bergeijk: Een verder hoogtepunt uit het tijdperk Frans was natuurlijk de organisatie van een NK wedstrijd in Bergeijk. Het kostte het nodige doorzettingsvermogen om dit voor elkaar te krijgen. We kregen het voor elkaar en wel zo goed dat we het nogmaals mochten organiseren.
Het team gevoel:
Het Braboteam maakt tijdens de wedstrijden indruk door de uitslagen maar ook door de homogene kleding zowel tijdens de wedstrijd als erna. Als het Braboteam ergens aankwam dan kwam er een (vrienden) team binnen. Frans namens alle clubleden en enduroliefhebbers uit de regio bedankt voor je inzet en Bart succes kerel we helpen je waar we kunnen.

Terug naar de wedstrijd. In tegenstelling tot andere jaren was het traject dit jaar redelijk droog.Verder reden we dit jaar in de tegengestelde richting zodat de Zuurbergproef als laatste werd aangedaan. Helaas moesten we één  van onze steunpilaren en een van onze beste rijders missen aan de start nl Jan Lemmens. Jan is herstellende van een gezondheidsprobleem. Het siert de sportman Jan dat ie toch aan de zijlijn aanwezig was om onze rijders te steunen.
Frans Daris won zijn  klasse  zoals gezegd maar Robert Dirks liet ook weer eens een sterk staaltje zien door een 2é plaats te behalen met een zeer snelle tijd. In deze klasse scoorde Luc van de Huigevoort een fraaie  8 ste plaats ondanks het feit dat Luc de gehele wedstrijd problemen had met zijn achterwiel. Henk van der Spek haalde zijn tweetakt machine weer eens van stal en scoorde zeer behoorlijk met een 22 ste plaats. In deze klasse behaalde Wout Theuws een 17 de plaats, Peter Wils een 11 de plaats en Theo van Lierop een 5 de plaats. Henk Theuws behaalde in zijn klasse een 25 ste plaats, Jeroen Jaspers een 11 de en Cees Siemons een 7 de plaats; Cees is herstellende van een zware knieblessure. Laurens Verhees bewees weer eens zijn grote klasse en behaalde een fraaie 11 de plaats in zijn klasse.

26 maart zijn we voor de volgende wedstrijd in Veldhoven te gast die voor het eerst de organisatie van een NK wedstrijd in handen hebben. Wij hopen op vele supporters uit onze streek die onze rijders komen aanmoedigen. Heb je tijd kom naar het motorsportterrein op de Landsart (achter het vliegveld Eindhoven)waar vanaf s’morgens 8.30 uur de start plaats vindt.