Jan en Cees zijn de kampioenen 2008

Geplaatst op: 4 december 2008

Jan Lemmens en Cees de vliegende schoenmaker Kampioen van Nederland

Het Braboteam sloot het afgelopen weekend de nationale titelstrijd enduro af te Enter. Dit gebeurde in de zg kampioenswedstrijd; dit is een wedstrijd over 2 dagen. Het Braboteam stond aan de start met maar liefst 15 rijders bijgestaan door 8 helpers oa Ron van Gemert, Sjef Bloks, Martien, Frans de Haas, Frans van Nunen, Rob Verhees, Ruud Luiten en tenslotte Henk Theuws van HTMX die zijn deuren sloot van zijn motorzaak en kwam helpen. Schitterend toch ?

De rit bestond uit een ronde van 100 km die 2,5 x gereden moest worden dus een 250 km per dag. Dat betekende ruim 5,5 uur op de motor. Voor de wedstrijd van vrijdag lag de route er goed bij maar een fikse hoeveelheid water die viel in de nacht van vrijdag naar zaterdag veranderde het traject enigszins. Het werd nu een heel beetje zwaarder.
Ondanks dat grepen Cees Siemons en Jan Lemmens de nationale titel in hun klasse.

Cees, de vliegende schoenmaker uit Eersel, maakte het helemaal waar in de klasse EV40. Hij had een voorsprong van 28 punten op Arjan van der Veld uit Hoofddorp en 29 punten op Peet van Saase uit Zwaanshoek. Na vrijdag lagen de kaarten een beetje anders op tafel.

Cees had nl in één van de proeven zijn achterrem beugel krom gereden en moest de rit verder zetten zonder achterrem. Bijgestaan door de Braboteam helpers die het euvel hielpen te beperken, wist hij toch nog een vierde plaats te behalen maar zijn grootste concurrent Arjan van der Veld won en dus liep die 7 punten in op Cees. Voor de zaterdag wedstrijd restte er nog 21 punten voorsprong voor Cees.

Op zaterdag deed Cees precies wat van hem verwacht werd en daarmee konden de champagne flessen ontkurkt worden. Cees werd voor de derde maal Nederlands kampioen en is daarmee de succesvolste coureur van het Braboteam.

Frans Daris reed zijn beste seizoen ooit met een mooie 2é plaats op vrijdag. De zaterdag verliep ietjes minder met een vijfde plaats. In het algemeen klassement behaalde Frans een mooie vierde plaats net voor zijn maatje Theo van Lierop die 6é werd.

Jan Lemmens werd in de klasse NV 50+ kampioen van Nederland door alle NK wedstrijden te winnen. Een ongetwijfeld fantastische prestatie. Jan had voor de wedstrijd in Enter al 38 punten voorsprong en na de vrijdagwedstrijd was het varkentje gewassen. De 3é plaats in het klassement was voor teammaat Peter Wils. Een superprestatie van Peter die voor het eerste jaar de volledige wedstrijdreeks heeft gereden en een veldslag heeft gestreden met Jacob Homan uit Rhee en Arie Zwerus uit Ede. Wout Theuws had een pechseizoen en kon maar 4 van de 10 wedstrijden uitrijden als gevolg van blessure’s. Henk van der Spek, onze webmaster, maakte een hele mooie afsluiting mee van het seizoen. Eigenlijk vanaf de NK wedstrijd in Borculo kwam het vuur er weer als vanouds in. Jammer dat Frans de Haas dit jaar niet aan de startlijn kon staan als gevolg van lichamelijke ongemakken. Dit jaar had Frans met zijn kwaliteiten iets moois kunnen neerzetten.
champs1

Op de foto: de kampioenen Cees Siemons en Jan Lemmens en een trotse Brabo voorzitter Frans van Nunen.

kampioenenplusbraboteam2

Op de foto: de kampioenen met het Braboteam.

Luuk de Haas moest dit jaar aan de bak in de hoogste klasse de inters E3. Als je dan de wedstrijdreeks beëindigd op een zevende plaats in een deelnemersveld van 37 rijders mag je daar niet ontevreden mee zijn. Jammer dat Johan Boonen niet alle wedstrijden kon rijden anders had hij in het klassement hele hoge ogen gegooid. Robert Dirks en Frank Tilburgs konden helaas aan weinig wedstrijden deelnemen.

In de nationale klasse N1 was Wim Haazen aktief. Alleen Wim kon door omstandigheden erg weinig wedstrijden rijden en dus viel er weinig eer te behalen voor Wim.

In de nationale N2 klasse reed Laurens Verhees een meer dan uitstekend seizoen. In het eindklassement N2 bereikte Laurens een 12 de plaats. Nieuwkomer Giel Lemmens kon helaas niet aan de start verschijnen dit weekend. Een bedrijfsongevalletje was de oorzaak. Jeroen Jaspers kon dit jaar helaas niet veelvuldig aan het starthek verschijnen. Blessure’s en het vele werk waren de oorzaak. Maar dat Jeroen een pareltje is in de endurowereld is wel duidelijk geworden. Als hij deelnam knetterde het vuurwerk er ook vanaf. Ruud Bellemakers kon helaas ook maar 2 wedstrijden rijden maar in beide wedstrijden wist Ruud te schitteren. Dat belooft wat.

In de nationale N3 klasse reden maar liefst 5 rijder’s van het Braboteam mee. Nieuwkomer Mike Janssen stal de show. Tjonge wat een talentje. Gewoon meteen naar een 9é plaats in het eindklassement pieken is toch grote klasse. Dat belooft wat voor volgend jaar. Luc van de Huijgevoort had de pech dat hij enkele wedstrijden moest laten schieten net als John Tilburgs. Jeff Vervoort wist een mooie 24 ste plaats te behalen in het eindklassement. Jeff heeft de belofte gedaan deze winter veelvuldig de fitness te gaan bezoeken want er zit gewoon veel meer in voor Jeff.

In de nationale NV40 klasse stond Wil Daris aan de start. Wil Daris reed een mooie wedstrijd in Enter wat resulteerde in een 10 de plaats. Kees Koolen deed aanvankelijk erg goed mee in het klassement totdat een breuk in zijn hand roet in het eten gooide. . In het eindklassement bezet Kees de 10 de plaats en Wil de 20 ste plaats.

Helaas zakten onze clubteams helemaal door het water. Na vorig seizoen nog kampioen van Nederland te zijn geworden was het nu maar een magere vijfde plaats voor Braboteam 2 en Braboteam 1 werd slechts 10 de. Teammanager Wil Daris kan daar zeker niet tevreden over zijn.

Met deze wedstrijd beëindigen wij ons succesvol seizoen. We willen onze helpers, sponsoren, familie, supporters en de Fitfactory uit Eersel bedanken voor de bijdrage in wat voor vorm ook. We hopen dat u ook wat genoten hebt van ons. Wij hebben dat alleszins wel gedaan. Wij wensen eenieder fijne feestdagen en wij zijn in maart weer aan de beurt. Dan start de wedstrijdreeks voor 2009 in Holten.