Mike Jansen verliest punten in de race voor de NK titel enduro

Geplaatst op: 24 oktober 2010

Theo van Lierop  Foto:trialfoto.nlBraborijder Mike Jansen heeft door een valpartij een mooie kans laten liggen om afstand te nemen in het NK klassement enduro klasse N3. Helaas hield Mike een gebroken sleutelbeen over aan de val en scoorde dus nul punten. Tristan Schuring, de huidige leider scoorde echter ook nul punten en dus deed Bart Oosting met zijn overwinning uitstekende zaken. Mike staat nu 9 punten achter met nog 2 wedstrijden te gaan.
In de klasse NV40 deed Laurens Verhees precies wat hij moest doen. Bekeken rijdend scoorde Laurens een derde plaats achter Wim Hendriks en Erik Buursma die dus een beetje inliepen maar Laurens behoudt uitzicht op de titel met een flinke voorsprong van 28 punten. Laurens is technisch, taktisch en vooral mentaal de sterkere. De verwachting is dan ook dat de titel op het einde van het jaar in de Bergeijk is.

Het clubteam van het Braboteam was weer eens de sterkste. In het algemeen klassemnt bezette we nu de derde plaats achter de Toerenteller uit Geesteren en de Graafschaprijders uit Vorden.

De uitslagen:

Klasse E3:
De winst ging naar Mark Wassink uit Lochem. Luuk de Haas scoorde weer met een mooie 10 de plaats.

Klasse N2:
Winst naar Martijn Jacobs met een mooie 9 de plaats voor Jeroen Jaspers.

Klasse N3:
Winst dus hier voor Bart Oosting en een vijfde plaats voor een uitstekende Perrie Wils.

Klasse NV 50:
Hier een tweede plaats voor Theo van Lierop met Jan Lemmens direct achter hem met een derde plaats.

Klasse DL:
Een 35 ste plaats voor Henk Theuws onze HTMX man.

De volgende NK ronde is op 13 november in Zelhem.