Laurens Verhees wint ONK endurowedstrijd in Holten

Geplaatst op: 8 maart 2010

Zaterdag werd in Holten de 64e voorjaarsrit, tellend voor het Nederlands Kampioenschap enduro gehouden. Zoals gebruikelijk de laatste jaren was het nat, koud en er stond een behoorlijke voorjaarswind, maar de zon scheen een groot gedeelte van de dag. Er moesten drie ronden van ongeveer zeventig kilometer gereden worden, met daarin opgenomen drie crossproeven, welke uitgezet waren rond het crosscircuit de Zuurberg, de landelijke omgeving in Helhuizen en het industrieterrein de Vletgaarsmaten.

Laurens Verhees uit Bergeijk, rijdend voor het Braboteam, won in zijn klasse NV40. Hij hield heel knap sturend Johan Pieper en de van een blessure herstelde Wim Hendriks achter zich. In het tussenklassement is het erg spannend waar Johan Pieper de leiding heeft voor Herbert Abbink. Laurens staat derde op 3 puntjes achterstand. Dat beloofd wat voor de resterende wedstrijden. Laurens neemt al verschillende jaren deel aan het NK maar heeft nu zijn draai gevonden. Laurens prepareert zijn eigen motor en zorgt daarlangs dat hij fit klaar staat voor de wedstrijd. Je vindt hem dan ook verschillende malen per week in de fitnessfactory in Eersel. Rijtechnisch is Laurens een van de betere rijders. Dit alles tezamen met zijn perfecte wedstrijdinstelling heeft dit tot gevolg. Pieper en Abbink zullen op hun hoede moeten zijn anders gaat de titel in het najaar naar Bergeijk.

Verder waren er prima uitslagen voor andere Braborijders nl Jan Lemmens werd derde in zijn klasse, Robert Dirks vierde en Mike Janssen vijfde. In het tussenklassement blijft Mike Janssen het goed doen op de vierde plaats met een achterstand van 8 punten. Ook Jeroen Jaspers staat er goed voor met een zesde plaats.

De top drie van elke klasse:
E1: 1. Amel Advokaat; 2. Erald Lammertink; 3. Ralph Hubers
E2: 1. Hans Vogels; 2.Erwin Plekkenpol; 3. Robin Nijkamp
E3: 1. Mark Wassink; 2. Gert-Jan Boekhorst; 3. Kevin Gauniaux
EV40: 1. Rob Verstegen; 2. Allan Davids; 3. Michel van de Brand
N1: 1. René Gerrits; 2. Jaap Panjer; 3. Rik de Vries
N2: 1. DerkJan Kram; 2. Mark Tielemans; 3. Erwin Wolting
N3: 1. Anne Pennings; 2. Tristan Schuring; 3. Bert Hardenberg
NV40: 1. Laurens Verhees; 2. Johan Pieper; 3. Wim Hendriks
NV50: 1. Henk Seppenwoolde; 2. Hans Bekhuis; 3. Jan Lemmens
Daglicenties: 1. Arjan Evenhuis; 2. Ronald Hoenselaar; 3. Twan Sanders