Seizoen 2021 van start in Veldhoven

Geplaatst op: 31 mei 2021

Verder heel veel (ludieke) actiefoto’s via Kramerfotografie (met veel dank).

Na een (veel te) lange winterstop was het op de laatste zondag van mei dan eindelijk zo ver: Het 2021 seizoen ging van start in Veldhoven. Tot kort voor 9 uur leek het erop dat er een de meeste Brabo-rijders nog in diepe winterslaap verkeerden, maar last-minute vulde het paddock zich rijkelijk met auto’s en bussen: Meer dan 25 rijders aan het vertrek!

MAC Veldhoven had alles perfect voor elkaar: Op zaterdag werd een prachtige ronde van ca. 5 minuten uitgezet op en rondom het circuit. ‘S nachts draaide de vol-automatische beregening overuren: kosten nog moeite werden gespaard voor een perfecte cross-ochtend. Het enige wat de organisatie-commissie zelf nog moest doen was ‘goei weer bestellen’: ook dat is goed gelukt!

Ludieke Clubcross
Voor het 2e jaar oprij stond de ludieke clubcross in Veldhoven op het programma. Door middel van loting werden teams van 2 rijders gemaakt. Het wedstrijdelement: 2 kleine rondes in teamverband met/op 1 motor afleggen, vervolgens beide rijders 1 grote ronde afleggen en aansluitend beide rijders een ballon kapot blazen. Peter Kramer was al vroeg aanwezig om de mooie dag vast te leggen.

Het resultaat: 8 teams binnen een halve minuut! De winst ging naar Mike Jansen met Joris Baselmans (6:34), op de hiel gevolgd door Gijs Peeters en Frank Tilburgs (6:37). Theo van Lierop en Dave Jansen (6:40) maakten de top 3 compleet.

Wout Theuws had de briefing gemist, maar mocht toch starten van de wedstrijdleiding. Hij noteerde solo een keurige DSAF voor het clubkampioenschap. (Did Start And Finish)

De volgende clubcross staat gepland op 5 september in Biest-Houtakker.

De uitslag: